Informatie over revalideren en overzicht van allerlei revalidatie en behandelcentra voor verschillende doelgroepen

 

Informatie over verschillende vormen van revalidatie

 

 

In het kort kan je op deze pagina informatie krijgen over de            revalidatieperiode, en tevens kan je ook lezen hoe het vanaf een intake tot en met de afsluiting van de revalidatieperiode gaat.

 

Hoe verloopt een revalidatieperiode:

 

                                            Intake

 

Via een verwijzing van een specialist of de huisarts kan je worden aangemeld bij een revalidatiecentra. Eerst wordt je dan voor een intake bij de revalidatiearts opgeroepen en vind er een lichamelijk onderzoek, en een intake gesprek plaats. Waarin wordt bekeken wat de medische situatie en hulpvraag is Daarna wordt er ook bekeken wat voor een mogelijkheden het revalidatiecentrum zou kunnen bieden en/of revalideren een verbetering voor de lichamelijke klachten zou kunnen gaan lijden. Er wordt dan ook bekeken of de revalidatieperiode klinisch of poliklinisch zal zijn. Als je via de revalidatiearts hoort dat je bij het revalidatiecentrum kan beginnen, dan kom je eerst op een wachtlijst en dan wordt je opgeroepen als er plaats is voor de revalidatieperiode.

Er wordt dan ook altijd een revalidatie/behandelplan opgesteld wat altijd met een multi-disciplinair team met o a  fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtiste, bewegingstherapeuten, sporttherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen, activiteitenbegeleiders, revalidatieartsen, etc. wordt  besproken welk programma iemand het beste kan volgen. Als je voor de eerste keer komt dan komt er met iedere behandelaar een apart intake gesprek en informatie over de mogelijkheden van de behandelingen. Er wordt ook informatie gegeven over de inhoud van de behandelingen. Je krijgt dan altijd een rooster met iedere week een aangepast programma van de behandelingen vanuit de revalidatie. De revalidatie kan tijdelijk via de klinische periode of de poli klinische revalidatie plaats vinden. Je komt meestal in aanmerking voor revalidatie na bijvoorbeeld een ongeluk, operatie ziekte etc.  Via de revalidatieperiode probeer je zoveel mogelijk ADL activiteiten te herstellen of weer volledig op te pakken. Soms leer je tijdens de revalidatie ook andere methode om in het dagelijks leven beter te functioneren. 

 

                  Evaluatie tussenperiode                                                               revalidatie____

Tussen de revalidatieperiode door vinden er altijd evaluatiegesprekken plaats om de voortgang van de revalidatie te bepalen en/of mogelijk de behandelingen tussentijds veranderd moeten worden. Bij afsluiting van de revalidatie wordt er vaak ook naar een mogelijke vervolg revalidatie of andere mogelijkheden gekeken om de situatie in de thuissituatie te verbeteren. Bijvoorbeeld het verkrijgen van vervolg fysiotherapie bij jou in de buurt, of het krijgen van Thuiszorg of Wijkverpleging. In sommige situaties als men echt niet meer zelfstandig kan wonen en langdurige intensieve zorg nodig hebt gaat men naar een verpleegtehuis of een aangepaste woning voor 24 uur opvang. (zie link aanvragen CIZ)

       Afsluiting en evaluatie van de revalidatieperiode

Na de afsluiting van de revalidatie vind er altijd of alleen met de revalidatiearts of met het gehele team een evaluatie en afsluitings- gesprek plaats waarna de revalidatie wordt afgesloten. Als de revalidatieperiode is afgesloten vinden er vaak in periodes daarna vaak nog controles van de revalidatiearts plaats

Je hebt verschillende vormen van revalidatie en ook voor uiteenlopende doelgroepen. Zoals bijvoorbeeld patiënten met neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld herseninfarcten, MS, amputaties, Parkinson. spierziekten, spasme, verkeersongevallen, maar ook voor hartaandoeningen, longaandoeningen reuma etc. Vanuit de onderstaande links kan je op het overzicht zien bij welk revalidatiecentrum en voor welke doelgroep je terecht kunt. Vaak verschilt de algehele gang van zaken per revalidatiecentrum en is ook afhankelijk vanuit welke doelgroep je voor een revalidatieperiode komt.

 

 

Voor een uitgebreid overzicht van alle revalidatie en behandelcentra in Nederland  kan je op de volgende links terecht:

Heliomare

Zorgkaart Nederland

Algemene pagina revalideren

Ziekenhuis.nl

Zorgatlas

Mens en gezondheid

De telefoongids- rubriek revalidatie

Overzichtspagina revalidatiecentra

Federatie voor behandeling revalidatie

Mijn gezondheidsgids

Huisarts.nl

Startpagins revalidatiecentra

revalidatie startkabel pagina

overzicht behandelzicht

revalidatie links

revalidatie, sport en bewegen

bewegen werkt

revalidatie en herstel

zorgportaal

Alle informatie over revalideren

Wat is revalideren?

Revalidatie Kies Beter

Revalidatie Regelhulp

11 vragen over revalidatie

Revalideren bij Heliomare

Revalideren bij Reade

Revalideren.nl

Revalidatie.nl

Revalideren wikipedia

Mens en gezondheid

zorgwijzer

Zorgbeurs

Zorghotel

revalidatie.nl

Regelhulp

Mens en gezondheid

Revalidatie,nl

Ziekenhuis.nl

Zorgkaart.nl

Huisarts.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Leesbaarheid instellen